Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio. Because... what's a shack without the warm glow of tubes?

Op dit moment ben ik mijn shack aan het veranderen en verbouwen. De Rig bestaat uit het beste van twee werelden. Van ´boat anchors´tot SDR.

De boat anchors zijn Telefunken ELK639, Philips BX-925A & Racal RA17. Een Aristona SA 5110A buizenradio. Daarnaast gebruik ik een jongere Kenwood R-1000 Shortwave communications receiver. Een Comtell COM205 scanner, deze is voorzien van een discriminator uitgang, en een Realistic Pro2023 . Een Tono-350 communications computer in combinatie met een Philips 12TX1502, een 31 cm zwart/wit televisie. Twee Dell optiplex computers. Deze zijn beide voorzien van een RSP1a een SDRontvanger van SDRplay. En enkele oudere laptops voor het decoderen van wefax, morse, wacars, sstv etc. Er staan ook verschillende portable wereld ontvangers binnen handbereik. Twee radioś die ik (nog) niet in gebruik heb zijn een Signal Corps BC-348 en een Radio Holland RZ6231 nr: 222. De verzameling (kristal) scanners en portable scanners gebruik ik sporadisch. Qua antennes gebruik ik o.a. verticaal,discone, loop, miniwhip, draad antennes en de dakgoot.