Op een dag kwam er een Nissan Micra uit 1990 op mijn pad en het was liefde op het eerste gezicht. Een oudere dame mocht van het CBR niet meer rijden. Hoewel zij dit ook niet veel deed volgens de kilometerteller. Al snel werd ik de tweede eigenaar. Van een auto met een kofferbak vol extra's. Zoals landkaarten, sleepkabel, gevarendriehoek, onderhoudshistorie etcetera. Dit had zij immers niet meer nodig... 

 

Ik heb de Micra ondertussen gedeeltelijk laten reviseren. Het is een (oudere) stadsauto waarbij de extra opties zijn weggelaten bij aanschaf. Zelfs een eenvoudige klok ontbreekt. Deze Micra werd in de fabriek wel voorzien van een AM/FM radio, en nooit meer vervangen. Hiermee ontvang ik radio Caroline perfect. Ik heb er Danita 1240 aan toegevoegd. Een kleine eenvoudige CBradio met 40 AM/FM kanalen en 4 watt vermogen.

 

Hoewel deze Micra een oldtimer is, rijd ik niet belastingvrij. Dit geld tegenwoordig vanaf 40 jaar. Er is een mogelijkheid voor 'oldtimer korting'. Hiervoor moet je de auto in december-januari-februari schorsen. Vanaf 30 jaar hoeft de oldtimer slechts om de twee jaar naar de garage voor een APK. (Hobby auto's worden immers goed onderhouden.) Bij een leeftijd van 50 jaar geld er een APK-vrijstelling.

 

 

 

日産・マーチ (Nissan Māchi)
日産・マーチ (Nissan Māchi)

Specificaties van mijn Nissan Micra K10:

 

Uitvoering: 1.0 Sail-2

Kleur: Blauw

Bouwjaar: 1990

Brandstof: Benzine

Inrichting: Hatchback

Aantal deuren: 3

Soort transmissie: Handmatig

Aantal versnellingen: 4

Aantal cilinders: 4

Cilinderinhoud: 998 cm³

Vermogen: 37 kW (50 PK

Motorcode: MA10

Aantal eigenaren: 2

Eerste toelating: 29-06-1990

In bezit: Sinds  mei 2019