De oldtimers.


Ik heb een bescheiden collectie nostalgische radio's. Je ziet deze radio's tegenwoordig onder de meest fantasierijke namen te koop staan. Antiek, brocante, vintage en zelfs retro... Ik noem het "gewoon" nostalgie. Zoals de zes oude buizenradio's. Afgestoft & opgepoetst. Voorzien van lichte gebruikssporen. Maar nog regelmatig spelend. Ieder (voor mij)  interessant decennia van de radio-geschiedenis, is hier vertegenwoordigd. Namelijk de jaren 40, 50, 60 & 70. Een aantal staan nog geduldig op de plank te wachten. Om ook vertroeteld te worden op de werktafel. 


Welke nostalgische radio's er staan? Één Rondova, één Tokyo Skylark, twee Phillips, twee Graetz één Aristona. En daarnaast nog één Duitse uitdaging genaamd "Comedia". Van Philips & Graetz bezit ik meer dan één exemplaar. Dat is gewoon puur toeval. Het is net waar ik tegen aanloop. Bij voorkeur in de regio, en binnen mijn budget, Ook wil ik hem ter plaatse horen spelen. Bij het ontbreken van een knop of achterplaat draai ik om. Maar littekens zoals een kras of vlek accepteer ik wel. 

In het submenu stel ik ze allemaal voor. Foto's van deze radio's & informatie over de merknamen wordt in de toekomst nog aangevuld.

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts-api/v1/products/medium-z500-t850/?valid_time=2021-12-06T12%3A00%3A00Z&base_time=2021-12-06T12%3A00%3A00Z